Koliko je važno izabrati odgovarajući krevet i madrac?

Izbor kreveta je jedan od najvažnijih faktora koji utiče na kvalitet spavanja. Ako nemate kvalitetan san, njegove efekte ćete osjećati tokom cijelog dana, kako fizički, tako i mentalno. Da bi se izbjegli takvi
problemi, procesu biranja madraca treba pristupiti sa velikom pažnjom i neophodno je uzeti u obziro to da madrac koji izaberete daje snažnu podršku kičmi.

Najvažnija pravila na koja treba da obratite pažnju prilikom izbora pravog madraca su:

    1. Odabrani madrac treba da odgovara tipu tijela.
    2. Krevet treba da podržava kičmu prilagođavajući se promjenama u položaju spavanja.
    3. Materijali koji se nalaze u sastavu madraca treba da budu visokog kvaliteta i potkrijepljeni karakteristikama koje povećavaju efikasnost spavanja.

Sugestija stručnjaka je da madrac kičmu treba podupirati nezavisno od strukture tijela i položaja spavanja. Normalno je ležati u različitim položajima tokom spavanja, ali obični madraci se možda neće prilagoditi ovoj promjeni.

Ovo sprečava osobu da se često budi tokom noći i da skuplja energiju koju će potrošiti u svakodnevnom životu. Nemogućnost udobnog spavanja samo dovodi do poremećaja hormona koji se luče tokom dubokog sna, ali i obnavljanja ćelija.

Svi ovi razlozi govore o tome koliko je važan pravilan izbor madraca. Nekvalitetan san nije ograničen na
loše iskustvo spavanja, već ima i posljedice koje utiču na svakodnevni život ljudi.

Zašto LOFT ABC KREVETI I MADRACI?

LOFT ABC Kreveti i madraci imaju za cilj poboljšanje kvaliteta spavanja korištenjem najkvalitetnijih materijala u svim svojim madracima. Na taj način se mišići i ligamenti oko kičme opuštaju i lako oporavljaju tokom spavanja. Zahvaljujući pravilno odabranom madracu, povećava se i efikasnost spavanja, te se pojedinac osjeća odmorno i energično kada se probudi.

ABC Bedding poboljšava i uljepšava proces spavanja svojim kvalitetnim madracima proizvedenim po najsavremenijim tehnologijama za dodavanje maksimalne vrijednosti svakodnevnom životu. U LOFT salonu namještaja nalazi se veliki broj madraca prilagođenih svima. Posjetite nas da biste stekli redovnu naviku spavanja i budili se svako jutro svježi i odmorni.

Komentariši

Zatvori
Zatvori

Sign in

Zatvori

Korpa (0)

Korpa je prazna Nema artikala u korpiValuta